Arama

20 Ocak 2013 Pazar

Yeşil Örtülü Diyarbakır

İlk yazımı hangi konuda yazmam gerektiği konusunda bir plan yapmam gerekti ve aklıma gelenleri sıralamak da oldukça sıkıntı yaşadım. Düşündüm ki yolum umarım uzun ve başladığım bu serüveni uzun süre devam ettirebilirim. Öncelikle yakın zamanda yaptığım seyahatlerden başlamak istedim. İlk durak Diyarbakır...
Doktor bir arkadaşımız görev nedeniyle Diyarbakır'a tayini çıktı. Gezmeyi seven bizler hem ortaokuldan beri canım ciğerim arkadaşımı görmek hem de bu toprakları gezmek için bu durumu fırsat bildik :)

Uçaktan ilk izlenim Diyarbakır'ın iklimi nedeniyle bu kadar yeşil olabilmesine çok şaşırdım! Caddeler geniş, evler daha da geniş... Uçaktan indik malum açız, hemen Diyarbakır'ın en gözde kahvaltı mekanı Hasan Paşa Hanı'na gittik. 40 çeşit kahvaltılık servis ediliyor... Hepsini bitirmek mümkün değil gerçi eşim müthiş bir çaba sarf etti ama nafile, son dakika görüntüleri aşagıda ki gibi :) Gittiğinizde ünlü isimleri de görmeniz çok olası, oldukça popüler bir mekan.



Ardından Melengiç kahvesini denediğimiz ve beğendiğimiz Sülüklü Hanına uğradık. Eski bir avlu, hoş bir müzik, sakin bir ortam, akşamları da mum ışığında şarap servisi, görülmeye değer...

Söylemeden geçemeyeceğim, Diyarbakır beklentimin çok ötesindeydi, İstanbul'da bulabileceğiniz bir çok restaurant ve cafe'yi bulabilirsiniz. Lezzetli yemekleri konusunda fazla söze gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder